“Wèrkelijk fantàstisch,” zegt mevrouw Elbertse enthousiast over Avanti Keukens in Kesteren nadat ze er was geslaagd voor een nieuwe keuken. “De verkoper verdient een 10+. Echt waar, ik kan niet anders zeggen.” Ze kocht een schitterende greeploze keuken, hoogglans, in de kleur fresco.

Avanti Keukens was niet de enige keukenzaak waar mevrouw Elbertse, woonachtig in Odijk (Utrecht), langs was geweest. Wel de eerste. “Ik kwam wel eens in de buurt, toen ik op een keer Avanti Keukens ontdekte. Toen ik er binnenliep, stond de manier van benaderen van het personeel me erg aan. De tweede keer ben ik er aan tafel beland om de mogelijkheden voor een keuken in mijn nieuwbouwhuis te bespreken.”

Ruimte benutten

“Om helemaal zeker van mijn keus te zijn, ging ik toch ook nog bij andere keukenzaken kijken. Die andere keukenbedrijven stonden me niet aan. Ik vond de mensen niet vriendelijk, of ik moest al direct tekenen. Nou, dus niet! Bij Avanti word je eerlijk te woord gestaan, de mensen zijn betrokken, en je hoeft je niet af te vragen of het nou allemaal wel waar is wat ze zeggen. Je krijgt er echt wat je ziet. Het gevoel dat ik er had was vele malen beter dan bij de andere keukenspecialisten. Ik dacht: ‘Snel terug!’ vertelt ze.Toen ik een keuken ging uitzoeken, had ik een paar wensen. Ik wilde mijn keukenruimte zo optimaal mogelijk benutten. En, het geheel moest een rustige uitstraling hebben. Mijn woonkamer puilt namelijk uit van de boeken. Daarom wilde ik de keuken rustig houden. En dat is ook gelukt. Het geheel is modern en superstrak geworden.”

“Mijn nieuwe keuken heeft enorm veel opbergruimte. Als je goed naar de foto’s kijkt, dan kun je dertien lades tellen. Dat is enorm veel. Er zitten extra diepe lades tussen, en minder diepe. Ik heb een zitgedeelte aan mijn keuken, zodat ik daar de post kan bekijken, een kaart voor iemand kan schrijven, iets kan eten of een kop koffie drinken. Hier zijn de lades minder diep, anders kun je niet zitten. Maar bij elkaar is de opbergruimte geweldig.”

“Toen ik er binnenliep, stond de manier van benaderen van het personeel me erg aan. ”

Persoonlijk ontwerp

“Ik vind mijn keuken echt speciaal. Na jaren een ronde spoelbak te hebben gehad, heb ik nu een vierkante. Die bevalt ook heel goed, het ziet er mooi uit en het werkt ook prima. Ik kook ook weer op inductie. Vroeger, heel vroeger, kookte ik op gas. Toen inductie zijn intrede deed, besloten mijn man en ik om dat eens te proberen. Nou, daar hoefden we niet lang aan te wennen. Het gemak dat je daarvan hebt! Ik zou niet meer zonder inductie willen koken. Het gaat razendsnel, en het schoonmaken gaat ook heel makkelijk. Even een lapje erover en het is klaar.”

“Bijzonder is ook de tweezone-oven van Atag. De ruimte in deze oven wordt gedeeld door een stenen plaat. Soms bak ik bovenin frietjes op 220 graden, en onderin kroketjes op 250 graden. Dan is het tegelijk klaar, en je geeft elk gerecht z’n eigen bereidingstijd. Heel ideaal. Verder maak ik ook regelmatig lasagne, een macaronischotel of een preischotel, dat gaat ook prima in deze oven.” 

10+ voor Avanti

Ook over de plaatsing is ze vol lof. “Ook weer een 10+. Ze vragen je of je keuken naar wens is gemonteerd. Of het anders moet. En als ze zelf niet tevreden zijn, dan blijven ze net zo lang passen tot het naar hun zin is. Echt geweldig. De plavuizen zijn ook door mensen van Avanti gelegd. Keurig gedaan! Ik heb Avanti al aangeraden aan anderen. Dit is echt een heel goed bedrijf.”

Op onze website kunt u meer lezen over Avanti Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Keuken Odijk in strakke uitvoering