“Alsof je van een Peugeot 106 een Rolls Royce gaat rijden, zo beleven we onze nieuwe keuken,” lachen Gijs en Randi Heijkoop uit Ingen (Betuwer). “Onze keuken is in z’n totaliteit zo veranderd. Met twee nieuw aangebrachte stalramen in de buitenmuren, een drie meter lange boeren eettafel, een ouderwets hakblok, een balkenplafond en onze nieuwe keuken van Avanti komen we bijna niet meer in de woonkamer.”

Gijs en Randi hadden net een tuinset gekocht op de Woonboulevard in Kesteren, toen ze op het idee kwamen om even bij Avanti Keukens binnen te lopen. Want, een nieuwe keuken moest er komen. Alleen, hoe hij eruit zou komen te zien, daar hadden ze nog geen idee van. “Het enige wat ik in mijn hoofd had was, dat ik graag lades wilde. En geen bovenkasten meer,” vertelt Gijs die de kok is in huis.

“Onze ervaring elders was teleurstellend, dus gingen we toch weer terug naar Avanti.”

“In de showroom zagen we een mooie keuken die in ons hoofd bleef hangen. We hebben hem niet direct gekocht, want we wilden ook nog ergens anders kijken bij een adres dat ons was aanbevolen. Maar onze ervaring daar was teleurstellend, dus gingen we toch weer terug naar Avanti.”

Stoves

“Zo kochten we onze nieuwe landelijke keuken bij Avanti. Hij is van alle luxe voorzien. Ooit had ik uit Engeland een fornuis, koelkast en afzuigkap van Stoves meegenomen omdat ik apparaten met dezelfde uitstraling zo mooi vind. Ze hebben allemaal een chromen beugel, heel mooi. De Stoves apparatuur uit mijn oude keuken wilde ik herplaatsen in de nieuwe keuken, en dat kon.” “Verder hebben we een Quooker uitgekozen. Als je kijkt hoe vaak je die gebruikt en hoe handig dat is, dan wil je niet meer zonder. Ook staat er een mooie Italiaanse espressomachine.” “Voor het aanrechtblad hebben we gekozen voor composiet. Dit materiaal biedt veel voordelen. Je kunt het goed schoonmaken, het is sterk en je hebt veel keus in kleur en afwerking.”

Bekijk groter
Landelijke keuken

Perfecte plaatsing

“De plaatsing van onze nieuwe keuken ging subliem. Ik had een beetje rekening gehouden met tegenvallers, dat hoor je nu eenmaal vaak. Maar het ging zonder meer perfect!” “Daarna hadden we wel wat problemen, die niet allemaal door Avanti veroorzaakt werden, maar die door hen echt geweldig zijn opgelost. Zo moest de gootsteen vervangen worden, want hij lekte. Tijdens deze klus scheurde het aanrechtblad. Hier ontvingen we een nieuwe voor. Daarna bleek dat er in de fabriek een fout was gemaakt met het op lengte zagen van het extra aanrechtblad dat we hadden besteld. Ook dit heeft Avanti keurig afgehandeld. Daarom zou ik Avanti zonder meer aan anderen aanraden.” “Ook de terugkoppeling vanuit de afdeling planning vonden we erg fijn. Als ik belde omdat een leveringsdag me niet uitkwam, dan veranderden de medewerkers van Avanti dat zondermeer. Ze zijn flexibel.”

“De plaatsing van onze nieuwe keuken ging subliem”

“Nu hebben we een landelijke keuken met allure. De Stoves apparatuur toont er prachtig in. Het fornuis is er mooi in verzonken, omdat het aanrechtblad iets dieper is dan de Stoves. En met vier ovens kun je hier helemaal los gaan. Ik kan me niet indenken wat ik níet in mijn nieuwe keuken maak. Een gratin met kaas zet ik vijf minuten onder de grill. Een rundvleesschotel gaart in de stoofoven.

Deze laat ik een dag op 90 graden sudderen met prei, ui, laurier en knoflook in een ouderwetse gietijzeren pan. Deksel erop, dan blijft het vocht in de pan. Je snapt het wel, mijn rundvleesschotel heeft een smaak die z’n weerga niet kent…”

Op onze website kunt u meer lezen over Avanti Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Landelijke keuken