"Veel mensen die onze keuken zien zeggen: 'O wat apart, wat bijzonder!' Ja, hij is ook echt een beetje apart, maar wel heel mooi," vertellen Thea en David Timmer uit Kesteren. Het is het resultaat van veel keukens bekijken op internet, tijdschriften, kranten, foto's verzamelen en combineren tot een mix waar Thea en David nu zelf helemaal weg van zijn. En de keuken past perfect in hun verbouwde boerderij. De keuken stelden ze samen bij Avanti Keukens in Kesteren. Het werd een Residentic keuken met eikenhouten fronten met lichte noesten, in de kleur white oak.

"We kenden dit bedrijf en we waren er al eens geweest. De verkoper was toen enthousiast over onze ideeën voor een landelijke keuken. We vonden Avanti ook een klantvriendelijke indruk maken, dus ja, je kunt wel ergens anders gaan kijken, maar we gunden het hun gewoon."

"We wilden graag een keuken met een eiland, en ons idee was om een massief eiken keuken te combineren met zwart. Massief eiken vinden we mooi, en het is duurzaam. De verkoper wees ons er op dat deze stijl goed past in ons huis, en het is ook heel eigentijds. Bovendien kun je massief hout schilderen als je dat zou willen, zodat je ook niet voor jaren aan een kleur vast zit.

“We vonden Avanti een klantvriendelijke indruk maken, dus ja, je kunt wel ergens anders gaan kijken, maar we gunden het hun gewoon.”

"In mijn keuken moest een fornuis komen, puur vanwege de uitstraling. Het is een zwart fornuis geworden van Falcon, met twee ovens en een grill. Aan beide zijdes van het Falcon fornuis bevinden zich zwarte lades. Het zwart met eiken past goed bij de eiken spanten in onze keuken, het staat echt schitterend. Ook wisselen we de paneeldeuren af met verticale planken, wat voor een landelijk karakter zorgt. Nostalgisch ook, bijna oud-Hollands zou je zeggen."

Bekijk groter
Keuken-Kesteren

"Een betonnen aanrechtblad had onze voorkeur. Beton vinden we heel stoer, en het completeerde prachtig onze robuuste keuken. Wel hebben we het laten coaten, zodat het meer praktisch is. Ik wilde niet dat het blad vol zou komen te zitten met vetvlekken en waterkringen. En dat werkt perfect. Wanneer er ook maar iets van koffie ligt, dan kan ik dat gewoon afnemen met een natte doek."

“Wat ik heel fijn vond, dat de lijnen zo kort zijn bij Avanti. Als we een mailtje stuurden, dan kregen we heel snel reactie.”

"Wat ik heel fijn vond, dat de lijnen zo kort zijn bij Avanti. Als we een mailtje stuurden, dan kregen we heel snel reactie. Zeker tijdens een verbouwing is dat heel fijn, want je wilt ook door kunnen gaan. Zo bleek toen de keuken geleverd werd dat er een keukendeurtje vergeten was. Nou, ik heb het amper gemist want het werd verschrikkelijk snel nageleverd. Dat moet ik echt zeggen."

"En we konden merken dat ze er bij Avanti echt voor gingen om onze keuken perfect te verzorgen. Het is een aantal keren gebeurd, dat we van gedachten veranderden of we een nieuw idee kregen. Dan las ik in de reactie: 'Oh geen probleem hoor, dan passen we de werktekening gewoon even aan.' Aan de tijd zag ik dat ik soms om half 12 's avonds nog reactie kreeg. Dan krijg je wel echt het gevoel dat ze heel hard voor je lopen. Ik zou Avanti Keukens zeker aan iedereen aanraden." De plaatsing heeft het stel zelf verzorgd. "Dit was voor Avanti geen enkel probleem. Het aanrechtblad hebben we ook zelf gestort. We hadden zelf een mal gemaakt, ik vond het nog best spannend, maar het ging prima." Over de serviceafdeling kunnen we nog niks zeggen, want alles werkt en is naar tevredenheid. Van deze keuken hebben we zeker jarenlang plezier!

Op onze website kunt u meer lezen over Avanti Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

“Ik zou Avanti Keukens zeker aan iedereen aanraden."”

Bekijk groter
Keuken-Kesteren