Voor hun mooie nieuwbouwwoning speelde Esther Karens in gedachten al een tijdje met verschillende ideeën over de keuken die daarin zou komen. Landelijk, dat moest de keuken wel zijn, maar ook weer niet te overdreven met allerlei tierelantijnen. Strak landelijk dan. Het beeld dat ze erbij had, was iets met een schouw en een fornuis met meerdere ovens, echt zoals het in een woonkeuken hoort. Gelakte afwerking misschien. Maar qua prijs ook weer niet over de top.

Avanti Keukens realiseerde de witte hoogglans keuken precies zoals ze het in haar hoofd had. Reacties vanuit haar omgeving: Wat een schitterende keuken! De strijklak afwerking met zichtbare kwaststrepen past perfect in dit mooie huis! Wat ging er aan denk- en tekenwerk aan vooraf?

Waarom Avanti?

Echtgenoot René heeft een timmermansoog, dus die stapt zeker niet zomaar de eerste de beste keukenwinkel binnen. Als makelaar had hij van meerdere huizenkopers al positieve geluiden over Avanti Keukens in Kesteren gehoord, reden voor René en zijn vrouw om eens de showroom binnen te stappen. Dat ze hier ook hun keuken aanschaften, kwam door het vertrouwen dat het Avanti-team opwekte. Bovendien hadden (schoon)ouders Karens ook naar grote tevredenheid een keuken bij Avanti Keukens gekocht.
En als laatste leek het de Opheusdenaren een handig idee dat de keukenspecialist dichtbij, in Kesteren, gevestigd is. “Met tien jaar lange garantie heb je misschien nog wel eens een monteur op de stoep. Het leek ons dat eventuele problemen sneller en gemakkelijker verholpen worden wanneer je dichtbij zit, dan op afstand,” vertelt Esther Karens.

Perfecte montage

Over de montage is René bijzonder te spreken. Zo wilde hij graag een schouw uit één geheel, in plaats van meerdere delen. Een lastige klus, omdat er in verstek verzaagd moest worden. Bij Avanti Keukens werd hem verzekerd, dat de monteurs kundig genoeg waren om dit zonder naden te realiseren.

“En inderdaad, ze hebben niet overdreven. De monteurs hebben ter plekke maatwerk geleverd voor de uit drie delen bestaande schouw. Het ziet er nu prachtig uit, zonder zichtbare naden en kieren. Dat hebben ze echt heel vakkundig gedaan,” vertelt René.

Bekijk groter
Landelijke keuken

“Het grotere aanrechtblad zorgt ervoor dat ik heerlijk in de keuken kan werken”

Opvallend fornuis

Ook de lang gekoesterde wens van Esther voor een mooi Stoves fornuis kon gerealiseerd worden. Zeker in een woonkeuken komen Stoves fornuizen geweldig uit. “Ik houd erg van bakken en nieuwe recepten uitproberen. De bakresultaten zijn aanmerkelijk beter. Dat merk ik bijvoorbeeld zelfs al bij het afbakken van broodjes. Wanneer we dat doen, dan proeven we duidelijk verschil met onze vorige oven.” Echtpaar Karens is blij dat ze hun keuken bij Avanti Keukens hebben besteld. Het advies, de prijzen, de levering, de montage en de service zitten hier wel snor. Na plaatsing moesten de monteurs nog een paar dingen regelen. Zo kwam een onderdeel van de draaicarrouselkast gebroken uit de doos. Dit is allemaal snel hersteld. “We zouden Avanti Keukens zonder meer aan iedereen aanraden.”

Sfeervol wonen

De keuken bezorgt Esther veel plezier. Vaak vertoeft de familie in de royale woonkeuken vanwege de ruimte en de aangename sfeer die versterkt wordt door de landelijke opstelling van terugvallende kasten en het naar voren komende fornuis. “En ik kan er ook heerlijk in werken, want met mijn nieuwe, grotere aanrechtblad kan ik veel meer keukenspullen uitstallen dan vroeger. Dat is echt geweldig fijn.” 

Een grappige verrassing zit er ook nog in deze keuken: trek je aan het normaal ogend kastdeurtje in de hoek, dan komt er een grote draaicarrouselkast langs. Verborgen zit deze enorme kast in een nis die ontstond bij de inbouw kastenwand. Eenmaal open, dan ontdek je een verrassende voorraad potten en pannen. Voor de echte keukenliefhebber!

Op onze website kunt u meer lezen over Avanti Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Landelijke keuken