Aan de rand van Ede, aan de Doesburgerdijk, ligt op een groot perceel grond een mooie woning. De rood en groen geschilderde luiken geven het huis een landelijke uitstraling die wordt versterkt door de omringende weilanden. De bewoners, Mirjam en Pieter van Dijk met vier kinderen, hebben vanuit hun nieuwe, schitterende keuken via de openslaande deuren een geweldig uitzicht op de met paardenhekken omzoomde landerijen. Een keuken om bij weg te dromen…

Er moest wel het een en ander verbouwd worden aan de woning eer het zover was. Maar nu, nu al het stof neergedaald is, is er volop tijd om van de nieuwe, offwhite keuken van Avanti Keukens in Kesteren te genieten. De keuken is modern en eigentijds, precies in de stijl van Mirjam en Pieter die van strak design houden. Fraai zijn de landelijke elementen die in de moderne keuken terugkomen.

“Een keuken om bij weg te dromen”

Zo is een verrassende mix van stijlen ontstaan, met landelijke houten zijpanelen in hetzelfde hout als de gerookte vloer, een granieten aanrechtblad en moderne rvs fronten, een greeploos eiland en een Lofra fornuis. Zeker geen alledaagse combinatie, maar wel in de lijn van Mirjam en Pieter, die in hun interieur ook diverse stijlen combineren.

Graniet: Chique en natuurlijk

Met graniet had Mirjam al goede praktische ervaringen in haar vorige keuken. Bovendien vindt ze het materiaal gewoon mooi, omdat het zo natuurlijk is. Dat zie je. Het granieten aanrechtblad is zeer donker antraciet grijs, tegen zwart aan, met hier en daar een zilveren en gouden glinstering. Vonken die zo typerend zijn voor graniet en het z’n karakteristieke uitstraling geven. Volgens Mirjam valt het werkblad goed schoon te houden. Regelmatig reinigt ze het met een speciaal middel, en twee keer per jaar geeft ze haar werkblad een onderhoudsbeurt. Bij graniet is dat zeker aan te raden, want anders gaat het kostbare materiaal verarmen en zie je er gemakkelijk vlekken en kringen op. Veel werk is het niet, want of je nu je aanrecht schoonmaakt met allesreiniger, of je gebruikt het middel uit een speciaal onderhoudspakket, dat maakt voor Mirjam niet uit.

Bekijk groter
Moderne Keuken Ede met eiland

Kokend water in handomdraai

Tegelijkertijd met de keus voor een nieuwe keuken stapte Mirjam over van twee kranen (een standaard kraan en een kokendwaterkraan) op een alles-in-een kraan. Dat betekent een verbetering want vrienden en familie die van de keuken gebruik maken, hoeven zich niet meer te vergissen uit welke kraan ze water moeten tappen. Ook win je aan ruimte, zowel op het aanrecht als in de kast eronder.

Veilig is de nieuwe kokendwaterkraan zeker. Dat werkt zo: Er stroomt pas kokend water uit wanneer je de kraan tweemaal achter elkaar indrukt. De aanvankelijk geplande magnetron werd toch nog ingewisseld voor een steamer, na advies van een vriendin die hem heel handig en veelzijdig vindt. Mirjam gebruikt hem bijvoorbeeld ook om vlees te ontdooien.

Extra leefruimte

Toen hun woning verbouwd werd, kozen Mirjam en Pieter bewust voor een keuken met extra leefruimte. Het kookeiland met bar verbindt de woonkamer met de keuken, en tegen het eiland is een lange tafel geplaatst. In deze ruimte switch je heel makkelijk tussen keuken en woonkamer, en de keuken is zo ook niet langer het afgeschermde domein van de ‘moeder des huizes’ maar nodigt iedereen uit om of te helpen of te relaxen. Zo strijken de kinderen regelmatig neer op één van de barkrukken om over hun belevenissen van de dag te vertellen. En maken ze hun huiswerk aan de lange tafel. En als Mirjam alleen is? Dan heeft ze zo’n prachtig uitzicht op de omgeving en de langzaam grazende paarden; meer is er niet nodig.

Op onze website kunt u meer lezen over Avanti Keukens, of andere klantervaringen bekijken.

Bekijk groter
Moderne Keuken Ede